Уикенд в Родопите- Триградско ждрело, Орлово око, Вълчи камък, Ягодинска пещера, Дяволската пътека, пещера Дяволско гърло - 2 дни

Лято е… време е за планина 🙂 Елате с нас на едно истинско приключение в Орфеевата планина 🙂

🧐КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ТАЗИ ПРОГРАМА:

✔️ Дяволската пътека ✔️
Тя съчетава красивата родопска природа с екстремни преживявания, съвкупност от естакади, дървени мостчета, конзолни платформи, водни каскади, скални форми, ерозионни котли и невероятни панорамни площадки.

✔️ Орлово око ✔️
Площадката е монтирана на ръба на скалите на връх “Свети Илия” на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила, към планините в Гърция.

✔️Вълчи камък✔️
Вълчи камък е известна местност в Западни Родопи, популярна сред туристите, обичащи приключенията. Местността е разположена североизточно от село Гьоврен, на около 1600 м. надморска височина, в окарстените мрамори и гнайси на рида Чамлия, ограден от реките Мугленска (Тенесдере) и Чаирдере, в близост до резерват „Казаните”

✔️ Ягодинска пещера ✔️
Ягодинската пещера е едно от чудесата на България, в която може да видите безброй невероятни скални образувания: пещерни перли, “леопардови кожи”, царевичните сталактити и синтрови езера.

✔️Дяволското гърло ✔️
Входът на пещерата наподобява главата на Дявола, откъдето идва и името й, а по-гърлото се спуска огромен водопад, за който се говори от древни времена и се носят безброй легенди. Най-популярната такава е за Орфей.

✔️Триградско ждрело✔️
Триградското ждрело е пролом на река Триградска, протичаща в района на село Триград в Западните Родопи. Дължината на каньона е около 7 километра.

✔️Буйновско ждрело✔️
Буйновското ждрело е пролом на река Буйновска, протичаща в района на село Ягодина. Проломът е много тесен в по-голямата си част. Дълъг е около 16 километра, а средната му надморска височина е над 1000 метра.

✔️Село Ягодина✔️
Ягодина е гиздаво, съвременно малко селце. На север и североизток се издига мраморен гребен с върховете Св. Илия и Ушите, които стигат чак до Тешел и изграждат отвесни скални венци на Буйноско ждрело. На юг го закриля гористия вр.Дурага(стои и гледай), които се издига като огромна зелена стена 700м. над селото.

Туристическа програма:
⛰️ДЕН 1: 24 август (събота)
Тръгваме от пл.“Руски паметник“ в 07:30 ч. За кратко преминаваме през Пловдив, за да вземем желаещите да се включат от там и продължаваме през живописната гледка над язовир Въча. Отправяме се към нашата първа спирка хижа Тешел, където ще направим почивка за обяд. От тук потегляме с офроуд джипове (доплаща се) към панорамната площадка Орлово око. Изградена от местното туристическо дружество на връх Свети Илия (1563 м.), площадката е изнесена на над 10 метра в дълбока около 670 метра бездна… Спокойно, проектирана е така, че да издържа до 3 тона натоварване… Следва фотопауза и истинска наслада за душата….
След като сме се заредили от приказните гледки се отправяме към Ягодинската пещера. Пещерата е наистина уникална със своите безброй сталактити, сталагмити, сталактони, „леопардови кожи“ (различно оцветени скални слоеве) и пещерни перли. Облагородената пътека в пещерата е с дължина 1100 метра (разходката в нея е около 40 мин.) След това се връщаме към Тешел, където ще нощуваме. А ако искате още адреналин и емоции, Ви предоставяме възможност да посетите с офроуд джипове и Вълчи камък. От там се откриват великолепни гледки към „опашката” на Триградското ждрело, което започва на 1,5 км северно от с. Триград и продължава на север към с. Гьоврен в продължение на около 7 км по течението на река Триградска. Около с. Гьоврен ждрелото е вече доста по-широко, мраморните склонове са осеяни с разнообразни карстови форми, а на места са покрити със смърчови и елови гори. След като сме събрали толкова много красота за деня, заслужено се отдаваме на почивка, а вечерта продължава с много танци💃🕺 и забава 📸🤩

⛰️ ДЕН 2: 25 август (неделя)
След като сме закусили се подготвяме за един дяволски добър ден! Ще посетим две от най- интересните туристически забележителности в района носещи дяволски имена 😊 Стягаме багажа и без да губим време се отправяме към в пещерата Дяволското гърло. Естественият вход на пещерата, който сега е изход за туристическия маршрут в нея, прилича на дяволска глава, в която се изливат водите на река Триградска. Падащата вода е образувала огромна подземна зала, в която може да се побере например катедралата „Св. Александър Невски“. През галерията ще достигнем до основното водно течение, а от там 301 стъпала нагоре ще ни изведат до подземния водопад… Научили сме вече тайните на подземното царство на Хадес и продължаваме към следващата ни дестинация…. Село Борино. От тук стартираме прехода си по Дяволската пътека( около 2,30 часа). Изминавайки я ще опознаете красивото ждрело на река Чатак дере, ще се полюбувате на Буйновското ждрело, ще минете по множество дървени мостчета и стълби, ще почувствате пръските на няколко водопада и ще видите отдалеч панорамната площадка Орлово око, изкачвайки високия Тепе баир. Слизаме на Буйновското ждрело, от където транспортa ни чака и се завръщаме кой от където е, пътьом си намисляме нови дестинации, които да посетим 😊

🗓️ДАТА:17-18.08.2019
💲ЦЕНА: 87 лв.

Допълнителна информация и резервации:
„ШЕРИ ТУР“ ЕООД
📞тел.: 0878557090 ☎️
📧Е-mail: office@sherytour.bg 💻
Сайт: https://sherytour.bg/

🧣🧤🧦НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:👟🧢🥾
Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена; Дъждобран; Каска; Дълъг туристически панталон;Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка; Тениска – поне 1 резервна;Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор); Храна (за минимум едно хранене навън), вода (минимум 1,5 литра);
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: Плаща се 50% от пакетната цена при сключване на договора и се доплаща до 20 дни преди датата на пътуването;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълно плащащи туриста;
Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 7500180000327, сключена на 26.07.2018 г. в „Групама Застраховане“ ЕАД за срок от 27.07.2018 до 26.07.2019г.
#sherytour

ДАТА: 24-25.08.2019

Цената включва:

 • 🚌Транспорт с лицензиран автобус за туристически превози;
 • 🏡🍞1 нощувка със закуска в хижа Тешел;
 • 🚶‍♀️Посещение на Дяволската пътека;
 • 🚶‍♀️Посещение на Буйновско ждрело;
 • 🚶‍♀️Посещение на Триградско ждрело;
 • 📸Фотограф на екскурзията;
 • 🧗‍♀️Планински водач;
 • 🏃‍♀️Водач от фирмата организатор;
 • 🏥Мед. Застраховка;

Цената не включва:

 • ➖Входни такси за пещерите: Ягодинска пещера и Дяволско гърло;
 • ➖Офрoуд джипове до Орлово око- 10 лв./ на човек;
 • ➖Офроуд джипове до Вълчи камък- 10лв/ на човек;
 • ➖Разходи от личен характер;

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGN лв. 87на турист
87
Общо лв. 87 BGN