Средна гора – Царството на Одрисите- Кози Грамади – х.Фенера - 2 Days

Есенната планина ни е любима… А когато е съпътствана от невероятни гледки, комбинацията не е за изпускане. Този уикенд избираме Средна гора- Царството на Одрисите.
ДАТА: 12-13 ноември 2022
За въпроси и записвания:
☎️0888 46 98 77 ☎️
✉️ office@sherytour.bg или на съобщение в страничката.

Overview

⛰️ДЕН: 1
Приключението ни започва в село Старосел. Срещата на водачите с пътешествениците от цял свят е в 10:00ч.
Хората, които ще пътуват с коли ще тръгват от София и Пловдив.
След като сме събрали дружината стартираме пътешествието ни в дълбоко широколистните гори на района.
Забележителностите, които ще Ви покажем са уникални по предназначение и характер. Затова без да губим много време се отправяме към Тракийската владетелска резиденция-от V – IV в. пр. Хр. . Резиденцията е оградена с масивна крепостна стена, която огражда около 4,5 дка площ. Крепостта и резиденцията са близо една до друга и са свързани с античен път. Тук откритията са много – намерени са бронзови монети на Терес II и Филип Македонски, фрагменти от гръцка и тракийска керамика, част от златен нагръдник, двойна желязна брадва и много други.
След като запечатим добре тази хилядолетна история се отправяме към хижа Фенера- позиционирана на особено енергийно място, заредена с богата история, хижата притежава една от най-панорамните гледки, която ще Ви главозамае във възможно най-приятния смисъл на думата.
Вечерта пък домакина ни Петко, който е една от най-емблематичните фигури в българското планинарство и човекът, който е цяла съкровищница от знания за гостите на „Фенера“ от близо 30-40 години, ще ни потопи в магията на района с разказите си.
Дори да ви вижда за пръв път, Петко ще ви посрещне сякаш сте дългогодишни приятели, от онези, най-близките. Топлото отношение бива допълнително подсилено от вкусния боб с манатарки и горещия чай от ароматни билки, събрани от поляните около хижата.
А ние ще допълним, че хората като Петко са изчезващ вид. Те носят романтиката на пешеходния туризъм и любовта към планината.
⛰️ДЕН: 2
Добро утро и закуска.
Днес поемаме към връх Алексица /1535 м/, за да се насладим на невероятни гледки във всички посоки. Нащракваме се хубаво и тръгваме към колите, но минаваме през връх Кози грамади – името е получено от легенда за млада пастирка на кози. Според легендата една пастирка тръгнала с козите в Балкана през март месец, останалите жени ѝ казали да не го прави, но тя се обърнала и казала: „Марта жена и аз жена!” Когато се изкачила горе в планината, се издигнала вихрушка, отнесла я с козите и затова върхът, където се е случило това, се нарича Кози грамади.
От тук се връщаме отново към Старосел и колите и отпрашваме към вкъщи, но пътьом си намисляме следващото пътешествие.
💲ЦЕНА: 70 лв.
✔️ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 🧗‍♀️🧗‍♂️Планински водачи по програмата, 📸 снимки от събитието, цялостна организация и 🏥застраховка.
⭕Цената НЕ ВКЛЮЧВА:
Нощувка в хижа Фенера – 20лв,
Транспорт / споделено пътуване /
Храна и разходи от личен характер.
Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Фенера
„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 13062210000630 / 17.05.2022 г. валидна до 04.06.2023г.

ДАТА: 12-13 ноември 2022

Изпратете запитване

Средна гора – Царството на Одрисите- Кози Грамади – х.Фенера
цени от:
лв.70 на турист
добави туристи
Adult
лв.70 Per Adult

Шери Тур

Телефон: 0888 46 98 77
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица
лиценз № PK-01-7895