Село Орехово, с. Косово, водопад Сливодолско падало, Бачковски манастир - 2 дни

Село Орехово, с. Косово, водопад Сливодолско падало, Бачковски манастир
95

В тази програма ще имате възможността да се потопите в сърцето на магическата Родопа планина. 🤩Ще посетим символът на вярата- Бачковски манастир, един от най- големите водопади в Родопите- Сливодолско падало🌊, запазената архитектура на село Косово и невероятно красивото село Орехово 🙂

Туристическа програма:
⛰️1 ДЕН:
Тръгваме от пл.“ Руски паметник“ в 07:30ч., София. Минаваме през Пловдив, за да вземем желаещите да се включат и от там и без да губим много време се отправяме към първата ни спирка, а тя е Бачковски манастир – „Успение Богородично“. Това е вторият по-големина манастир в България и съхранява една от чудотворните икони на страната ни. Фотопауза и време за разходка. Вече сме минали „Портата на Родопите“ и не след дълго спираме на следващата ни дестинация, а тя е водопад Сливодолско падало. Един от най- големите водопади в Родопите. Движейки се в горичка покрай река Сливов дол за около 40-50 мин се озоваваме пред този природен феномен. Фотопауза. Ако мислите, че сте видели много красиви гледки…. Ще Ви кажем, че Ви очакват още :) Връщаме се към автобуса и потегляме за село Косово..... спокойствие и хармония в сърцето на Родопите. Това вълшебно място съхранява вековна история, съхранена архитектура и силна вяра, увековечена в многото параклиси разпръснати навсякъде. Фотопауза, свободно време за обяд и разходка :) Последната ни спирка за деня е и мястото, където ще пренощуваме- село Орехово. Още с първите стъпки разбираш, че във въздуха тук има нещо….над къщите като стражи се издигат възвишенията на Родопите. На две крачки- вековни иглолистни гори, а в околностите на селото- повече от 20 параклиса. А озовеш ли се на отсрещния бряг на река Персена, видиш ли подредените като на картичка по склона къщички- ей тогава ти идва тая мисъл: „Космическо спокойствие е съвършена хармония“. Настаняваме се в уютна къща за гости и се готвим за една приказна родопска вечер 😊

⛰️2 ДЕН:
Закусваме и без да губим много време се отправяме към онази хубава гледка с наредените, като на картичка къщички по склона. Особен интерес будят водопадите в района на селото – Дуплево, Скакалото и Костен камък, затова пътя ни продължава имено към тях. За около 1,30 – 2,00 (в посока) ще разгледаме и тях. Фотопауза. Връщаме се към селото, за да си дадем свободно време за разходка из малките улички с красиви стари къщи. А след това, колкото и да не ни се иска трябва да се разделим с красивите гледки и да поемаме към вкъщи, като пътьом си намисляме нови пътешествия. Връщане в София около 19,-00ч.

📅ДАТА: 14-15.09.2019
💲ЦЕНА: 95 лв.

Допълнителна информация, запитвания и резервации:
„ШЕРИ ТУР“ ЕООД
☎️тел.: 0878557090 ☎️
Е-mail:✉️ office@sherytour.bg ; 💻
Сайт: https://sherytour.bg/

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена; Дъждобран; Дълъг туристически панталон; Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка; Тениска - поне 1 резервна;Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор); Храна (за минимум едно хранене навън), вода (минимум 1,5 литра);
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: Плаща се 50% от пакетната цена при сключване на договора и се доплаща до 20 дни преди датата на пътуването;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 18 пълно плащащи туриста;
Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* ТО и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 7500180000327, сключена на 26.07.2018 г. в „Групама Застраховане“ ЕАД за срок от 27.07.2018 до 26.07.2019г.

📅ДАТА: 14-15.09.2019

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGNлв.95на турист
95
Общо лв. 95 BGN