Мумджидам и скритите махали на Източни Родопи - 2 Days

Малцина са ентусиастите, готови да тръгнат сред пустошта- там, където живот няма от десетки години, водени от любопитството и желанието да открият и видят непознатото. Ако подобно приключение не само че не би Ви отказало, но провокира вдъхновението Ви, включете се 😊
За информация и записвания:
☎️ 0888 46 98 77☎️ ;
✉️ office@sherytour.bg
или на съобщение в страничката.

Overview

ДЕН: 1 – Срещата на всички пътешественици с водачите е в село Врата в 11:00ч. Оставяме колите, взимаме раниците и се отправяме към едно от най-дивите родопски приключения. След около 1,3ч. достигаме до село Три могили. Фотопауза и почивка и се отправяме към Кралство Мумджидам… имало едно време едно кралство. През девет морета в десетото, през девет планини в десетата… Така започва приказката, а тези махали са олицетворение и огледален образ на не разказана, или поне за повечето от нас приказка. Преминавайки през иглолистни гори и билни поляни се озоваваме в подножието на махала Мумджидам. Около нас каменните къщи са накацали по баирите сгушени в пазвите на планината, на където очите ни стигат – гледки, които спират дъха ни… Приготвяме се за нощувка под звездното небе, правим лагерен огън и отново се връщаме в приказката… години назад, за да се опитаме поне за малко да си представим как са живели хората там.
Преход за деня: 4-5 часа/ без стръмни участъци/ нощувка на палатка/ носете храна;
ДЕН: 2 – След закуска потегляме към скалният феномен Саръ Кая или в превод „Жълтия камък“. Поради своята непристъпност Саръ Кая е рядко посещавана. По пътя ще се открива впечатляваща панорама и спиращи дъха гледки, а усещането за удовлетвореност, когато стигнете до там, ще замени всяка умора. Скалата се издига внушително със своите 60 метра височина над земята. В основата й е издълбана пещера с почти идеално оформен правоъгълен вход, за която се спори дали е човешко дело или резултат от чудната намеса на природата.
Колкото и да не ни се иска се връщаме се към Мумджидам, за да съберем багажа и потегляме към колите. Пътьом си намисляме следващото приключение. 😊
Преход за деня: 6-7 часа/ стръмни участъци/ без маркировка/ носете храна;
✔️ЗАДЪЛЖИТЕЛНА екипировка: туристически обувки, ветро и водоустойчиво яке и панталон, челник, щеки, лична аптечка;
Суха храна: ядки, енергийни блокчета, сушени плодове, шоколад 🙂
💲ЦЕНА: 60лв.
✔️ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 🧗‍♀️🧗‍♂️Планински водачи по програмата, цялостна организация и 🏥застраховка.
⭕Цената НЕ ВКЛЮЧВА:
Транспорт,
Храна и разходи от личен характер.
Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Мумджидам
„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 00088321/13062010010629/ валидна до 04.06.2021г.

ДАТА: 19-20 юни 2021

Изпратете запитване

Мумджидам и скритите махали на Източни Родопи
цени от:
лв.60 на турист
добави туристи
Adult
лв.60 Per Adult

Шери Тур

Телефон: 0888 46 98 77
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица
лиценз № PK-01-7895