Мистичният родопски триъгълник и залез на Белинташ - 3 дни

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ТАЗИ ПРОГРАМА:
✔️Белинташ ✔️
Скалното плато в Родопите, пълно с мистика, от което ще имаме удоволствието да се насладим на магията на древните траки;

✔️Кръстова гора✔️
Едно от най-големите християнски средища в България, което привлича голям брой поклонници. Причина затова да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението.

✔️Караджов камък✔️
Още от древността хората са смятали мястото за специално – древните траки са изградили светилище, в което са почитали мъртвите. До днес са запазени изсечени в скалата ямки с религиозно предназначение, както и стъпала, водещи до горната част на масива.

✔️Араповски манастир✔️
Сред всички български манастири, винаги скрити из най- красивите и потайни планински гънки, Араповският манастир прави изключение и се отделя със своето необичайно местоположение.

Малко снимки от предишно наше пътешествие https://bit.ly/31c0YNQ

Туристическа програма:
⛰️Ден 1 ( 1 ноември):
Отпътуване от София в 08:00ч. Отправяме се към Родопите, пътьом ще вземем и желаещи да се включат в програмата от Пловдив. Продължаваме към село Врата, от където започва прехода ни. Настаняваме се на едно много уютно място, представляващо комплекс от стари родопски къщи. Взимаме челници и се отправяме към Белинташ за спиращ дъха залез. След невероятните гледки се връщаме за вечеря и забава :))

⛰️Ден 2 (2 ноември):
Добро утро и закуска. Днес ни предстои за довършим започнатото, а имено мистичният родопски триъгълник. През страхотни гледки, панорамни пътища и горски пътеки се отправяме към село Мостово. От там за около час достигаме до Кръстова гора. Продължаваме с лек преход до Караджов камък. По дървена стълба се изкачваме на скалното плато за да се насладим на чудно красиви гледки. Фотопауза и обяд. От тук се отправяме се към хотела за вечеря, като междувременно пестим сили за вечерни танци и забави 🙂

⛰️Ден 3 (3 ноември):
Закусваме и стягаме багажа за връщане към София, Пловдив и кой от където е. Преди това обаче ще направим тренировка по Табата (с лицензиран инструктор). Самата структура на тренировката включва: Загрявка, интензивна част (20 секунди масимална интензивност ,10 секунди почивка ) повтаря се 8 пъти и 4 минути натоварване с по-ниско темпо за нормализиране на сърдечния ритъм и завършваме със стречинг.
Табата работи едновременно за сила, скорост и издръжливост. Тя изисква, но и връща даденото на всеки.
Няма да сте потни, ще сте част от водата!
След като сме се насладили на тренировката в съчетание с много красиви гледки в Родопите, потегляме 🙂
И ако си мислите, че това е краят….. Не, не е 🙂 Избрахме да посетим още едно малко познато място, което е оставило значителна следа в нашата история- Араповски манастир. За него ще кажем само, че е строен по време на Османското робство и негов дарител е бил Ангел Войвода. Заредени с много положителна емоция от най- магичната планина се връщаме към София и планираме следващото ни пътешествие.

📅ДАТА: 01-03.10.2019 – 3 дни с 2 нощувки
💲ЦЕНА: 147 лв.

🔝БЕЛЕЖКА>>> За желаещите да се включат с личен транспорт  от други градове цената е 119 лв. <<<

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена; Дъждобран; Каска; Дълъг туристически панталон; Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка; Тениска – поне 1 резервна; Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор); Храна (за минимум едно хранене навън), вода (минимум 1,5 литра);
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: Плаща се 50% от пакетната цена при сключване на договора и се доплаща до 20 дни преди датата на пътуването;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30 пълно плащащи туриста;
Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Белинташ

Записване на телефон:☎️ 0878 55 70 90☎️ ; ☎️0877 38 37 14 ☎️, имейл:✉️ office@sherytour.bg .

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 7500190000241/ валидна до 25.07.2020г.

ДАТА: 01-03.10.2019 – 3 дни с 2 нощувки

Цената включва:

  • 🚌Транспорт по маршрута с туристически автобус;
  • 🏃‍♀️Цялостна организация и водач;
  • 🏠🥪2 нощувки със закуски в стари родопски къщи;
  • 🤸‍♀️Тренировка по Табата с лицензиран инструктор;
  • 🏥Мед. застраховка

Цената не включва:

  • ❌Разходи от личен характер;

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGN лв. 147на турист
147
Общо лв. 147 BGN

Банкова сметка на Шери тур ЕООД:

IBAN-сметка в лева:
BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк

Mailchimp Signup Form

Шери Тур

Телефон: 0878557090
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица бл. 148
лиценз № PK-01-7895