Залез на Белинташ и Мистичният Родопски триъгълник - 3 дни

Родопите…. Няма как да пропуснем този мистичен триъгълник. Отново в календари ни 3 дневно приключение включващо много красиви и мистични места. За всички, които пропуснаха миналогодишните дати, този път не пропускайте 😊

ДАТА:
ДАТА: 25, 26, 27 септември 2020

КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ТАЗИ ПРОГРАМА:
✔️Белинташ ✔️
Скалното плато в Родопите, пълно с мистика, от което ще имаме удоволствието да се насладим на магията на древните траки;

✔️Кръстова гора✔️
Едно от най-големите християнски средища в България, което привлича голям брой поклонници. Причина затова да привлича толкова много вярващи от цялата страна е преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това място и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението.

✔️Караджов камък✔️
Още от древността хората са смятали мястото за специално – древните траки са изградили светилище, в което са почитали мъртвите. До днес са запазени изсечени в скалата ямки с религиозно предназначение, както и стъпала, водещи до горната част на масива.

✔️ИН КАЯ✔️
Скалното светилище Ин кая или в превод от турски Синята скала, обгърнато в мистика и част от многото светилища в района завещани от тракийските племена.

Туристическа програма:
⛰️Ден 1:
Срещата на всички пътешественици от различните краища на света е в село Врата в 12:30ч., от където започва прехода ни. Настаняваме се на едно много уютно място, представляващо комплекс от стари родопски къщи. Взимаме челници и се отправяме към Белинташ за спиращ дъха залез. След невероятните гледки се връщаме за вечеря и забава :))

⛰️Ден 2:
Добро утро и закуска. Днес ни предстои за довършим започнатото, а именно мистичният родопски триъгълник. През страхотни гледки, панорамни пътища и горски пътеки се отправяме към село Мостово. От там за около час достигаме до Кръстова гора. Мястото привлича толкова много вярващи от цялата страна с преданието, че тук е заровена частица от Христовия кръст. Много легенди се разказват за това и всички те са свързани с Христовия кръст и чудото на изцелението. Продължаваме с лек преход до Караджов камък. По дървена стълба се изкачваме на скалното плато, за да се насладим на чудно красиви гледки. Фотопауза и обяд. От тук се отправяме се към хотела за вечеря, като междувременно пестим сили за вечерни танци и забави 🙂

⛰️Ден 3:
Днес ще направим късна закуска, стягаме багажа и връщайки се към колите ще „ забегнем“ по пътеките до още едно скално светилище, завещано ни от тракийските племена- Ин Кая- представлява висок около 6 m скален масив, доминиращ в района на т. нар. Тополовски проход. На върха на скалата се наблюдават четири скални ями с кръгла форма, служели вероятно за поставяне на дървена конструкция, която е затваряла голям естествен отвор в скалата. Отново ще гадаем как и защо, като междувременно се връщаме към колите. Заредени с много положителна емоция от най- магичната планина се връщаме към родните места и планираме следващото ни пътешествие.

За информация и записвания:
☎️ 0878 55 70 90☎️ ;
✉️ office@sherytour.bg
или на съобщение в страничката.

✔️ЗАДЪЛЖИТЕЛНА екипировка: туристически обувки, ветро и водоустойчиво яке и панталон, термо-бельо, полар, шапка, челник, лична аптечка;
Суха храна: ядки, енергийни блокчета, сушени плодове, шоколад 🙂

💲ЦЕНА: 80 лв.
За деца: 60 лв.
✔️ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 🧗‍♀️🧗‍♂️Планински водачи по програмата, 📸 снимки от събитието, цялостна организация и 🏥застраховка.

⭕Цената НЕ ВКЛЮЧВА:
2 нощувки в комплекс от стари родопски къщи,
Транспорт,
Храна и разходи от личен характер.

Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Белинташ

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 00088321/13062010010629/ валидна до 04.06.2021г.

ДАТА: 25, 26, 27 септември 2020

Изпратете запитване чрез формуляра.

Залез на Белинташ и Мистичният Родопски триъгълник
Цена от
BGN 80 Per Person
Add Travelers
Adult
BGN 80 Per Adult
Need Help With Booking? Send Us A Message

Шери Тур

Телефон: 0878557090
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица бл. 148
лиценз № PK-01-7895