Дивите Родопи - 3 дни

🍂Есенни Родопи🍁…Предлагаме Ви едно приключение, което бе пропътувано и сътворено с огромно желание от нас, три-дневна Родопска одисея предлагаща много красиви гледки, природни забележителности, легенди, адреналин, лодки и мистични места за всички пътешественици, търсещи емоцията на пътуването.

🗓️ДАТА: 11-13.10.2019г.

🤔КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ТАЗИ ПРОГРАМА:
✔️Пещера Утробата – към тайните на Богинята майка.
-✔️Разходка с лодка из Язовир Студен Кладенец
-✔️Среща с Белоглавия Лешояд
-✔️Музеят в град Кърджали
-✔️Коневския водопад
-✔️Комплекс Дъждовница – Антична Обсерватория, най-красивите и най-големи скални образувания в Родопите.
✔️Чит кая – Зиданата скала.
✔️Село Лисиците- най-дългият въжен мост на България.
✔️Каменната сватба – една легенда за любов на милиони години.

⛰️ДЕН 1:
Отпътуваме в 07:30ч. от пл.“Руски паметник“, София. Минаваме през Пловдив, за да вземем желаещите да се включат в програмата и от там без да губим много време продължаваме към едно диво Родопско приключение. Първата ни спирка е Каменната сватба- една легенда за любов на милиони години. Вкаменената сватба е едно феерично природно творение, истинска симфония в бяло и розово. Скалната композиция прилича на безредна човешка тълпа, както е на всяка сватба. Някои от сватбарите наблюдават отстрани, други са събрани вкупом. Цветя и гъби, различни животни, стройни колони и обелиски подсилват празничното настроение. Ще развихрим въображението и ще направим фото пауза. Продължаваме към Скалния свят при село Дъждовница- едно от най-красивите и най-големите скални образувания в Родопите. Причудливите форми провокират човешкото въображение и носят легенди за митични същества, обитавали тези места. Тук може да съзерцавате всякакви форми и изображения – животни и птици, човешки лица, дори мостове, арки и сводове, водещи към паралелен на човешкия свят – там, където живеят непознатите за нас, но присъстващи в местните поверия герои. От тук се отправяме към една мистична пещера… „Утробата“(40 мин. преход). Тя е от онези места, които си идват с името. Когато се озовеш във вътрешността на високата 3 метра цепнатина в скалата, започваш да се чувстваш особено. Сякаш си се смалил и по неведоми пътища си се озовал при Богинята майка….или в нея. Зимата, когато слънцето преминава ниско по небосвода, точно по обяд през цепнатината в горната част на пещерата се процежда слънчев лъч, който преминава по пода чак до дъното й, където символично опложда утробата. Връщаме се към автобуса и се отправяме към язовир Кърджали, където е нашата първа нощувка. Вечеря, танци и забава, а някои могат и да поспят 😊

⛰️ДЕН 2:
Закусваме, събираме багажа и продължаваме към следващата точка от нашето приключение, но няма как да пропуснем да посетим музея в Кърджали. Самият музей се помещава в много красива сграда, която е и паметник на културата с национално значение, а фонда на музея включва над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на Източните Родопи. От тук се отправяме към едно изключително красиво родопско село, за което казват, че е близо до цивилизацията, но откъснато от нея…. Село Лисиците. Намира се на брега на язовир Студен кладенец – сред тучни зелени полянки и дъбови горички. Единственият начин да стигнем до там е през 260-метров въжен мост над водата. Няма какво да му мислим и поемаме към него и уверяваме Ви няма да съжалявате. Няма да се опитваме дори да Ви описваме гледките и емоциите, които те обхващат там, Вие сами ще ги усетите. Село Лисиците живее в свой собствен свят десетки, а може би стотици години назад във времето. То е бленувана идилия за онези, които търсят усамотението и уединението. В с. Лисиците няма автомобили, няма и пътища. Тук улиците представляват утъпкани пътеки, криволичещи между каменните зидове на къщите. Тук, разхождайки се между каменните къщи, може да видите стада овце и крави, а по пасищата до гората – зайци и сърни, които ще Ви погледнат и бавно ще се отдалечат. Разходката ни продължава към едно мистично място- Чит кая. В превод Чит кая означава зиданата скала. На скалния комплекс е имало тракийска крепост, изградена от камъни без спойка. На стръмните скали от южната страна са издълбани десетки скални ниши – около 50 на брой, с различна. Ще разгледаме запазеният скален венец с впечатляващи естествени образувания, в които човешкото око различава форми на лица, животни и предмети, а вървейки край тях, може да наблюдавате изваяните от природата риба, птица, череп, извънземното. От тук се връщаме и се настаняваме в къща за гости разположена на язовир Студен кладенец, но ако мислите, че това е всичко за днес- грешите. За да стигнем до къщата за гости ще трябва да преминем през язовира, а това може да стане само с лодка 😊 Нашите домакини определено знаят как да ни посрещнат, затова с радост се качваме на лодките и се отправяме към къщата, а по пътя ни очакват загадъчни скални ниши и красиви гледки.

⛰️ДЕН 3:
Закуска и без да губим много време скачаме отново в лодките(доплаща се). Днешното ни приключение ще ни отведе до залива на чуден водопад, който, въпреки че се намира в землището на село Бял кладенец, е известен като Коневския водопад (около 3 часа). Заливът граничи със защитена местност “Големият сипей”, в чиито скали гнездят белоглави лешояди. Гледки, снимки и стана време за обяд. Връщаме се, за да се подкрепим и отново нашите домакини ни изпращат по вода. Автобуса вече ни чака, за да ни върне в София. Прибирайки се обаче си обещаваме, че отново ще се върнем тук и намисляме следващите дестинации.

Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Дивите Родопи

Записване на телефон:☎️ 0878 55 70 90☎️ ; ☎️0877 38 37 14 ☎️, имейл:✉️ office@sherytour.bg или на съобщение в страничката.

👟👒🧦🧤🧣НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА🎒🧢👖🕶️
Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена; Дъждобран; Каска; Дълъг туристически панталон; Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка; Тениска – поне 1 резервна; Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор); Храна (за минимум едно хранене навън), вода (минимум 1,5 литра);
Необходими документи: валиден документ за самоличност:
Записване и начин на плащане: Плаща се 50% от пакетната цена при сключване на договора и се доплаща до 10 дни преди датата на пътуването;
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 пълно плащащи туриста;
Забележки:
* Настаняването в автобуса е по ред на записване
* ТО си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата с цел спазване работното време на обектите.
* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, ТО и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.
* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
* ТО и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.
* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 7500190000241/ валидна до 25.07.2020г.

🗓️ДАТА: 11-13.10.2019г.

Цената включва:

  • ✔️1 нощувка със закуска на язовир Кърджали;
  • ✔️1 нощувка със закуска на язовир Студен кладенец;
  • ✔️Водач и цялостна организация;
  • ✔️Транспорт по маршрута с туристически автобус;
  • ✔️Фотограф на събитието;
  • ✔️Туристическа застраховка;

Цената не включва:

  • ❌Разходка с лодка по язовир Студен кладенец- 12 лв. на човек;
  • ❌Разходи от личен характер;
  • ❌Входни такси по посещаваните обекти;

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGN лв. 165на турист
165
Общо лв. 165 BGN

Банкова сметка на Шери тур ЕООД:

IBAN-сметка в лева:
BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк

Абонамент за бюлетин

получавайте новите оферти на

Шери Тур

Телефон: 0878557090
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица бл. 148
лиценз № PK-01-7895