Дивите Родопи - 2 дни

🍂Есенни Родопи🍁…Предлагаме Ви едно приключение, което бе пропътувано и сътворено с огромно желание от нас 🙂 Родопска одисея предлагаща много красиви гледки, природни забележителности, легенди, адреналин, лодки и мистични места за всички пътешественици, търсещи емоцията на пътуването.

🗓️ДАТА: 16-17.11.2019г.

🤔КАКВО ЩЕ ВИДИТЕ В ТАЗИ ПРОГРАМА:
✔️Разходка с лодка из Язовир Студен Кладенец
✔️Среща с Белоглавия Лешояд
✔️Среща с диви Елени и сърни
✔️Музеят в град Кърджали
✔️Коневския водопад
✔️Параклисът с вековния дъб
✔️Светилище Чит кая – Зиданата скала.
✔️Село Лисиците и най-дългият въжен мост на България.

⛰️ДЕН 1:
Срещата на всички пътешественици с водачите е в 10:00ч. пред музея в гр. Кърджали. Докато се съберем и преброим ще разгледаме музея, а самият музей се помещава в много красива сграда, която е и паметник на културата с национално значение, фондът на музея включва над 40 000 културни ценности, свързани с историята и природата на Източните Родопи.

От тук се отправяме към едно изключително красиво родопско село, за което казват, че е близо до цивилизацията, но откъснато от нея…. Село Лисиците. Намира се на брега на язовир Студен кладенец – сред тучни зелени полянки и дъбови горички. Единственият начин да стигнем до там е през 260-метров въжен мост над водата. Няма какво да му мислим и поемаме към него и уверяваме Ви няма да съжалявате.

Няма да се опитваме дори да Ви описваме гледките и емоциите, които те обхващат там, Вие сами ще ги усетите. Село Лисиците живее в свой собствен свят десетки, а може би стотици години назад във времето. То е бленувана идилия за онези, които търсят усамотението и уединението. В с. Лисиците няма автомобили, няма и пътища. Тук улиците представляват утъпкани пътеки, криволичещи между каменните зидове на къщите. Тук, разхождайки се между каменните къщи, може да видите стада овце и крави, а по пасищата до гората – зайци и сърни, които ще Ви погледнат и бавно ще се отдалечат.

Разходката ни продължава към едно мистично място- Чит кая. В превод Чит кая означава зиданата скала. На скалния комплекс е имало тракийска крепост, изградена от камъни без спойка. На стръмните скали от южната страна са издълбани десетки скални ниши – около 50 на брой. Ще разгледаме запазеният скален венец с впечатляващи естествени образувания, в които човешкото око различава форми на лица, животни и предмети, а вървейки край тях, може да наблюдавате изваяните от природата риба, птица, череп, извънземното. От тук се връщаме и се настаняваме в къща за гости разположена на язовир Студен кладенец, но ако мислите, че това е всичко за днес- грешите. За да стигнем до къщата за гости ще трябва да преминем през язовира, а това може да стане само с лодка 😊 Нашите домакини определено знаят как да ни посрещнат, затова с радост се качваме на лодките и се отправяме към къщата, а по пътя ни очакват загадъчни скални ниши и красиви гледки. Вечерта ще премине в танци и забава, около уютна камина с чаша вино и чеверме 🙂

⛰️ДЕН 2:
Закуска и без да губим много време скачаме отново в лодките(доплаща се). Днешното ни приключение ще ни отведе до залива на чуден водопад, който въпреки че се намира в землището на село Бял кладенец, е известен като Коневския водопад (около 3 часа). Преди да стигнем до залива на водопада, ще минем през един уникален параклис с вековен дъб, параклисът е построен от местните хора от с. Дарец, през което се стига само с лодка. Заливът на водопада граничи със защитена местност “Големият сипей”, в чиито скали гнездят белоглави лешояди. Гледки, снимки и стана време за обяд. Връщаме се, за да се подкрепим и отново нашите домакини ни изпращат по вода. Прибирайки се обаче си обещаваме, че отново ще се върнем тук и намисляме следващите дестинации.

💲ЦЕНА: 45 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔️Усмихнати планински водачи и цялостна организация;
✔️Фотограф на събитието;
✔️Туристическа застраховка;

⭕ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
❌Разходка с лодка по язовир Студен кладенец- между 15-17 лв. на човек;
❌Нощувка- 15 лв.
❌Разходи от личен характер; Входни такси по посещаваните обекти;

Записваме до изчерпване на местата, с превод по сметка:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк, титуляр: Шери тур ЕООД, основание: Дивите Родопи

Записване на телефон:☎️ 0878 55 70 90☎️ ; имейл:✉️ office@sherytour.bg или на съобщение в страничката.

👟👒🧦🧤🧣НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА🎒🧢👖🕶️
Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена; Дъждобран; Дълъг туристически панталон; Яке, топла връхна дреха (полар) и/или ветровка; Тениска – поне 1 резервна; Шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем (мин. 30 фактор); Храна (за минимум едно хранене навън), вода (минимум 1,5 литра);

„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 7500190000241/ валидна до 25.07.2020г.

🗓️ДАТА: 16-17.11.2019г.

Цената включва:

  • ✔️Усмихнати планински водачи и цялостна организация;
  • ✔️Фотограф на събитието;
  • ✔️Туристическа застраховка;

Цената не включва:

  • ❌Разходка с лодка по язовир Студен кладенец- между 15-17 лв. на човек;
  • ❌Нощувка- 15 лв.
  • ❌Разходи от личен характер; Входни такси по посещаваните обекти;

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGN лв. 45на турист
45
Общо лв. 45 BGN

Банкова сметка на Шери тур ЕООД:

IBAN-сметка в лева:
BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк

Абонамент за бюлетин

получавайте новите оферти на

Шери Тур

Телефон: 0878557090
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица бл. 148
лиценз № PK-01-7895