Гайдарско надсвирване в село Гела и нощувка в Момчиловци - 2 дни

Гайдарско надсвирване в село Гела и нощувка в Момчиловци
105

Каним Ви с нас на един вълшебен уикенд, където ще се потопим в магията на древните Български традиции с един от най-вълнуващите събори у нас. Ще научим как едно родопско село съхранява тайната на дълголетието… Елате с нас, предстои да Ви разкрием част от магията на най- магичната планина!

Туристическа програма:
ДЕН 1: 03.08.2019 (събота)
Отпътуване от пл.“Руски паметник“, София в 07.00ч. С кратка почивка по пътя пристигаме в селото, където надсвирването на 100-те гайди вече е увлякло млади и стари от близо и далече. Следва пешеходен преход (20 - 30 минути) до мястото на събитието покрай живописни поляни и панорамни гледки към морето от родопски била наоколо. Вече спокойно можем да отпуснем душите и да се насладим на една вековна традиция. От незапомнени времена тук се събират родове и хора от цялата България, традицията се спазва и до днес и съхранява песенното богатство на Родопа планина. Гайдарско надсвирване в село Гела има над 100 годишна история и основната му цел е да популяризира автентичния родопски фолклор.
Заредени от тази магия към 16:00ч. се отправяме към китното родопско село Момчиловци, където в приятна родопска атмосфера ще нощуваме в уютни къщи за гости.
Тук ще Ви предложим да се включите в демонстрация по приготвяне на известното момчиловско кисело мляко и дегустация на домашно приготвено (доплаща се). Свободно време за разходка в селото. Нощувка.

ДЕН 2: 04.08.2019 (неделя)
Закуска. Отправяме се за лек преход по известаната „Пътека на Дълголетието“. Тя не само ще ви даде възможност да се разходите в планината. Минавайки през нея ще научите някои от най-съществените елементи в живота на хората от района, които са причина точно тук да има най-много дълголетници в България. Пътьом ще се насладите на чудни гледки, ще си наберете билки, ще си налеете вода от лечебното аязмо, открито преди 100 години, ще запалите свещ в попътен параклис. Самото село е заобиколено от 27 параклиса, а на три хълма са издигнати кръстове, които светят нощем. (продължителност около 5 км). Връщаме се в селото за обяд. По желание може да посетим и културно-историческия музей в селото, за да се докоснете до историята, традициите и автентичния фолклор на Момчиловци, в който има и картинна галерия. Колкото и да не ни се иска към 16:00ч. отпътуваме за София, а пътьом ще си намисляме нови приключения ☺

Забележки:
Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Екскурзията се провежда при минимум 35 туриста. Потвърждение за провеждане на екскурзията 7 дни преди датата на самото пътуване.
При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани. Носете фенерче или челник.
Носете суха храна.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Лица над 69 г. не се застраховат.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Необходим депозит при резервация и сключване на договор: 50% от пакетната цена, преведена на фирмената банкова сметка. Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на пътуване.

Допълнителна информация, запитвания и резервации:
Шери тур ЕООД
📱тел.: Viber – 0878 55 70 90;☎️
💻Е-mail: office@sherytour.bg ;✉️
💲Банкова сметка на Шери тур ЕООД:
IBAN-сметка в лева: BG44 UNCR 7000 1523 2132 67
BIC: UNCRBGSF ; УниКредит Булбанк
✔️ШЕРИ ТУР ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица №7500180000327, сключена на 27.07.2018 г. в „Групама Застраховане“ ЕАД до 26.07.2019г.

ДАТА: 03-04-08.2019

Цената включва:

 • 🚌Транспорт с лицензиран автобус за туристически превоз;
 • 🏡1 Нощувка в къща за гости в село Момчиловци;
 • 🍞1 закуска;
 • 🌄Посещение на Илинденските поляни;
 • 🧗‍♂️Планински водач;
 • 🚶‍♀️Преход по „Пътека на Дълголетието“
 • 🌞Водач от фирмата организатор;
 • 📸Фотограф на екскурзията;
 • 🏥Мед. Застраховка;

Цената не включва:

 • ➖Разходи от личен характер;
 • ➖Демонстрация и дегустация/ кисело мляко – 6 лв.
 • ➖Входни такси по посещаваните обекти;

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGNлв.105на турист
105
Общо лв. 105 BGN