Връх Харамията или един по различен прочит на Рилските езера - 1 ден

IMG_3288
Връх Харамията или един по различен прочит на Рилските езера
32

Връх Харамията в Рила или тишината на планината! Да, той е омагьосващ, магнетичен и малко…неземен. Не само за стотиците дъновисти, които ежегодно се събират в подножието му, за да се заредят със силата на космическата енергия. Връх Харамията пленява с красотата си и затваря по неповторим начин циркуса на Седемте рилски езера.

Програма:
Тръгваме в 07.00ч. от пл.“Руски паметник“, гр. София. Отправяме се към х. Пионерска, а от там с лифта до х. Рилски езера, където започва прехода ни. Едно от най- зареждащите места в България е Рила с нейните седем езера. Не само заради легендата, че езерата са седем, точно колкото са основните чакри в човешкото тяло. Смята се, че по тях може да се съди за емоционалното и духовното състояние на нацията ни. Разгледайте ги внимателно и вижте как първите три езера страдат от едно много упорито водорасло, което всяка година заема все по-голяма част от тяхната повърхност и ги прави мътни. Колкото по- чисто е едно езеро (както последните две – Окото и Сълзата), се смята, че толкова повече хора са чисти и духовни. Поемаме през старата хижа към върха, като преминаваме през Рибното езеро. Ще се насладим на гледките в две долини- отляво Урдини езера, а от дясно Рилските. След това пътя е ясен само напред, към върха, а там ни очакват смайващи гледки, защото виждате повече от езерата под много различен ъгъл. Фотопауза и почивка, в която ще се потопим в тишината на планината, за да можем да я усетим, да почувстваме собственото си дихание. Точно там в тези моменти можеш да усетиш красотата на това място и да позволиш тази енергия да премине през теб и да си свърши работата. Неслучайно Петър Дънов е използвал това място и точно той е вдъхновил създаването на другото име на връх Харамията- Тронът на Дънов.
След тази красота ще ни бъде трудно да се разделим с гледките, но трябва да се връщаме към лифта. Връщане в София около 19.00ч.

ДАТА: 11.08.2019
ЦЕНА: 32 лв.

Важно:
*Маршрута не е подходящ за хора с проблеми с височините!
* Прехода за деня е около 5- 6 часа с почивките, но е динамичен.

➡️Забележки:
Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Екскурзията се провежда при минимум 30 туриста. Потвърждение за провеждане на екскурзията 7 дни преди датата на самото пътуване.
При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани. Носете фенерче или челник.
Носете суха храна.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
ТО си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Лица над 69 г. не се застраховат.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;

За допълнителна информация, запитвания и резервации:
☎️тел.: Viber – 0878 55 70 90;📞
💻Е-mail: office@sherytour.bg ;✉️

®️ШЕРИ ТУР ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица №7500180000327, сключена на 27.07.2018 г. в „Групама Застраховане“ ЕАД до 26.07.2019г.

ДАТА: 11.08.2019

Цената включва:

  • 🚌Транспорт с туристически автобус по маршрута;
  • 🏃‍Водач от фирмата организатор;
  • 🏃‍Планински водач;
  • 📸Фотограф на екскурзията;
  • 🏥Туристическа застраховка;

Цената не включва:

  • ➖Лифт в двете посоки - 20 лв.;
  • 12 лв. за деца до 12 год. и пенсионери
  • ➖лица над 69 г. не се застраховат

Изпратете запитване чрез формуляра.

Цена от BGNлв.32на турист
32
Общо лв. 32 BGN