Алпийският траверс- Добрила- Ботев - 3 Days

IMG_8735

⛰️ За 5-та поредна година… Емблематичният траверс Добрила – връх Ботев, като част от легендарния туристически маршрут „Ком – Емине“. Тази година обаче към нас се присъединяват и „Приятели в планината“. Очакват ни невероятни панорамни гледки. Приключението ни ще започне от град Сопот и ще продължи към х. Добрила . Рано сутринта в събота, поемаме през връх Купена и билните пътеки на Балкана към целта ни за деня – заслон Ботев. Прехода ни днес ще е доста продължителен и ще ни отнеме около 8-9 часа. Нощуваме на заслона, който по нищо не отстъпва на повечето хижи в страната – готвена и много вкусна храна, уютно, топло, осветено… Рано в неделя тръгваме по финалния участък от маршрута като ще се изкачим на връх Ботев, а от там през хижа Рай и Райското пръскало. Приключението ни ще завърши в град Калофер.

Overview

ПРОГРАМА:
⛰️ Ден 1: 6 септември 2024г.
Срещата на всички пътешественици с водачите е около 12:00ч. в град Сопот (оставяме колите на паркинга на лифта). От там с лифта за около 20- 30 мин. и следва преход до х. Добрила/ около 1,30ч./ Там се настаняваме и нощуваме в хижата.
⛰️ Ден 2: 7 септември 2024г.
Ранно ставане, за да имаме възможността да хванем невероятен изгрев от връх Амбарица 😍
От тук започват гледките и прехода ни по билото на Стара Планина, който ще ни отведе до заслон Ботев.
По време на прехода ни ще изкачим, вече го споменахме… връх Амбарица/ 2166 м/ , Купените / 2100м. и 2169м./ и още и още… Късния следобед ще достигнем до заслон Ботев, където ще се настаним и ще нощуваме. Пригответе се за много красиви гледки през този ден 😊
⛰️ Ден 3: 7 септември 2024г.
Добро утро 🙂
Днес ще завършим нашето приключение, като първо ще се изкачим до връх Ботев – гордият първенец на Стара Планина /2376 м./, а от там по Тарзановата пътека ще се спуснем към Райското пръскало и хижа Рай. Обядвайки на хижата ще се насладим на една от най-красивите гледки в Балкана – грохота и пада на водата на най-високият водопад на Балканският полуостров. Свежи и заредени с енергия продължаваме спускането си към гр. Калофер, където нашето приключение ще завърши.
💲ЦЕНА: 125 лв.
✔️ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 🧗‍♀️🧗‍♂️Планински водачи по програмата, 📸 снимки от събитието, цялостна организация и 🏥застраховка.
⭕Цената НЕ ВКЛЮЧВА:
1 нощувка на х. Добрила;
1 нощувка на з.Ботев;
Транспорт /споделено пътуване/,
Храна и разходи от личен характер.
✔Прехода е подходящ за хора в добро физическо състояние.
✔️ЗАДЪЛЖИТЕЛНА екипировка: туристически обувки, ветро и водоустойчиво яке и панталон, полар,шапка и ръкавици, челник, щеки, лична аптечка.
Суха храна: ядки, енергийни блокчета, сушени плодове, шоколад 🙂
„ШЕРИ ТУР“ ЕООД притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97, aл.1 от ЗТ, застрахователна полица № 13052410000389 / 05.06.2024 г. валидна до 04.06.2025г.

ДАТА- 6-8 септември 2024

Изпратете запитване

Алпийският траверс- Добрила- Ботев
цени от:
лв.125 на турист
добави туристи
Adult
лв.125 Per Adult

Шери Тур

Телефон: 0888 46 98 77
Email: office@sherytour.bg
1000, София, Света Троица
лиценз № PK-01-7895