Къща за гости “Конакът”

Село Орехово се намира в дял Чернатица на Западните Родопи, на 900 м надморска височина. Отстои на 210 км от София и на 60 км югозападно от Пловдив. В близост е да гр. Чепеларе (25 км) и курорта Пампорово (35 км).
Дълго кътани, предавани от поколение на поколение, местните традиции и обичаи са живи и днес. На Васильовден сурвакари обикалят домовете с пожелания за здраве и берекет. На Месни Заговезни по къщите тръгват кукери с маски и носии, запазени от дедите. По облика си тези кукери са уникални за Родопите, а традицията на празника датира от дохристиянски времена. И днес цялото село се събира, за да се пречисти, прескачайки огнена клада на мегдана. Заповядайте и открийте мистичната красота на Западни Родопи, именно тук 🙂

Нашето любимо място тук е къща за гости “КОНАКЪТ”.

Настаняване в къща за гости “КОНАКЪТ” 16+1 места:

3 двойни стаи;

1 апартамент;

1 стая със спалня;

1 тройна стая;

трапезария за 20-25 души;

уютно фоайе за почивка;

кухня;

лятна тераса.

Всяка стая е със собствен санитарен възел, тераса с невероятен изглед към планината, локално парно и централна топла вода, телевизор и Wi-Fi.

На разположение на гостите е трапезария с 20-25 места, с кафе машина, TV, DVD, Wi-Fi, усилвател и тонколони (внасянето на озвучителна техника, освен лаптопи, не се допуска).

Към трапезарията има голяма кухня, която е напълно оборудвана с всички необходими уреди и съдове, за да можете да си приготвите сами храната. Ако желаете да опитате ястия от традиционната родопска кухня, може с предварителна заявка домакините да ви ги приготвят. За вашето още по-незабравимо прекарване може да си поръчате да ви посвири каба гайда и да ви попее певец.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В “КОНАКЪТ”!