Накратко за нас 🙂

Ранчото се намира на 80 км. от София, заобиколено от невероятни планински гледки и величествената Рила планина. Базата предлага уроци по езда за начинаещи и напреднали, преходи и разходки. Доказана като име, концепция и професионализъм, базата намери своето най-точно място в местността Бела поляна, общ. Самоков. От тогава сме предпочитана дестинация за всеки, който споделя тази любов.
 В момента имаме 15 коня, с възможност за организиране на преходи и с по-големи групи и 2 понита.
                          Готови сме да отговорим на Вашите въпроси или да Ви посрещнем на място.

 Детски лагери : натисни– >  ТУК

Уроци по езда…

  Заповядайте при нас, за да навлезете в света на конете. Ако искате да бъдете уверени в своята езда и да се чувствате добре в седлото, трябва да научите много за коня като животно, поведение и реакции. Уроците са подходящи, както за малки така и за големи, начинаещи и напреднали ездачи.

Преходи…

🐎 Преход до 3 часа: м. Бела поляна- п.з. Черната скала- м.Бела поляна

Тръгваме от ранчото и се движим сред вековни гори и исторически местности. Не след дълго пристигаме и до самата природна забележителност „Черната скала“. Време за красиви гледки и фотопауза. Заредете телефоните 🙂 От тук се връщаме по кръгов маршрут, за да може максимално да се насладите на заобикалящата ни красота.

* Прехода е подходящ за напреднали и средно напреднали ездачи!

Преходи за ден:

🐎 Вариант 1: м. Бела поляна- Самоков- м. Бела поляна

Тръгваме от ранчото в посока град Самоков. Преминаваме през Сефер чешма (Бойната чешма), яздейки през смесена гора стигаме до малък параклис посветен на Богородица, който е сгушен в гъста борова гора. Тук спираме за обяд и почивка. Връщаме се през обходен маршрут, път използван още от траките, с вперени погледи във Величестваната Рила планина. Минавайки през местността Побит камък, някогашен граничен пункт  на Княжество България и Източна Румелия. Неусетно денят премина и вече сме в ранчото 🙂

* Прехода е подходящ за напреднали и средно напреднали ездачи!

🐎 Вариант 2: м. Бела поляна- р. Бели искър- м. Чакърови поляни- м. Бела поляна

Тръгваме от ранчото в посока река бели искър и по- специално местността Чакърови поляни. Място обитавано от един от най- известните български войводи- Чакър войвода. Там до реката ще спрем за почивка, а ако времето позволява ще се разхладим в реката ( докато конете си почиват). След почивката продължаваме и отиваме до връх Смилица /1380 м. / над село Бели искър, където ще обядваме на великолепна гледка. Яздейки посока базата минаваме и през Дворец Царска Бистрица, където може да спрем за посещение. Не след дълго, отново сме възседнали конете и преминаваме през к.к. Боровец, стигайки до базата.

*Прехода е подходящ за напреднали ездачи!

СЪБИТИЯ:

✔️ Професионални фотосесии:

Уникална възможност да запечатите през обектива важен за вас момент. Винаги сте мечтаели за уникални снимки с благородното животно.  Предлагаме Ви да го направите сред красивата ни заобикаляща природа. С интересни премени от народни носии до красиви фееречини рокли…

✔️  Детски рожден ден:

Уникален детски празник: Природа и чист въздух, езда и любимите ни кончетата, игри, награди и изненади, торта, музика и много други. Всяко дете ще има възможност да се докосне до благородните коне. Може да поязди, да разреши гривите, да се снима или просто да бъде до тях. Конете са спокойни и са свикнали с гости и деца.

✔️  Тийймбилдинг:

Вашето различно корпоративно събитие. Сплотете своите екипи сред красотата, природата и чистотата, която ни заобикаля в ранчото. Общувайте помежду си и с конете, насладете се на вкусен пикник или барбекю и уверяваме Ви работата в офиса след това няма да бъде същата!

✔️ Неповторими частни празненства:

Независимо дали говорим за Вашата сватба, рожден ден, празненство по случай кръщене или друго, това е Вашият ден . Той трябва да е перфектен, изпипан, да отговори на очакванията Ви, даже да ги надмине, да впечатли гостите и да очарова всички.