Благотворителен преход за Ангелите на планината

На 21 декември 2019 година се проведе Благотворителен преход за „Ангелите на планината“- ППС Отряд Дупница към БЧК. Ето какво гласеше самото събитие:

  „Те са сред нас, те са едни от нас, те са готови 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината да се притекат на помощ. Те са ПСС- Отряд Дупница към БЧК или както може би сте чували да ги определят „Ангелите на Планината“. През далечната 1954 г. (18 декември) в района на хижа „Рибни езера“ се провежда курс за планински водачи. Лавина затрупва 42- ма от тях, а 3-ма загиват. В спасителната акция участват 6- ма доброволци от Дупница. Два месеца по-късно се сформира и спасителното ядро в Дупница. Към момента отряда наброява 22-ма доброволци, които само през миналата година са участвали в над 30 акции по спасяване и оказване на помощ на хора в планината.

В тези няколко реда се опитваме да опишем нещо невъзможно. Желанието, екипната работа, труда, благородството, мотивацията и силата на духа на тези момчета няма как да бъде пресъздадена в няколко реда. Това какво те кара да го правиш… и какво по-благородно от това да спасяваш човешки живот?.. и то доброволно и рискувайки понякога своя собствен…. Тези мисли ще оставим за Вас, а ние от своя страна Ви каним на едно събитие посветено на „Ангелите на планината“.
Като хора обичащи планината, като колеги готови да помогнат, като приятели и хора осъзнаващи необходимостта… Искаме да подкрепим една инициатива, която има за цел набавянето на средства за закупуване на част от екипировката на спасителен Отряд- Дупница към БЧК . Ето защо ние ще го направим по начина, по който ни е на сърце 😊 Организираме благотворителен преход от х. Алеко до Черни връх.“

След прехода успяхме да съберем сума за закупуване на 3 GPS устройства, които бяха предадени на отряда. С благодарности към всички участници се радваме, че успяхме да срещнем толкова много съмишленици. Обещаваме, че ще положим усилия това събитие да не бъде последно, а напротив да стане традиционно.

Благодарим Ви !